Home » Hondvriendelijke dag uitjes » Daguitjes Nederland

Daguitjes Nederland

 Bekijk de uitjes ook op onze handige google maps kaart klik hier
Heeft u tips voor ons?? klik hier

Let op i.v.m. Covid 19 kan het zijn dat uw huisdier 'tijdelijk' niet welkom is (vraag dit dus even na voor de zekerheid)


Drenthe

Museum Ellert en Brammert, Schoonoord
Het Ellert en Brammertmuseum is een openluchtmuseum in Schoonoord over de cultuurhistorie van zuidoost-Drenthe. 
Het is vernoemd naar de sage over de twee reuzen Ellert en Brammert die hier vierhonderd jaar geleden op het Ellertsveld zouden hebben geleefd. Honden zijn aangelijnd welkom.


Monumentendorp Orvelte
Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. U kunt er van alles bezichtigen of geniet lekker op een terrasje.  De hond is aangelijnd welkom. U kunt alleen betaald parkeren, met pinpas.


Speel en IJsboerderij De Drentse Koe, Ruinerwold
Onze IJs- & Speelboerderij is een speeltuin met een "boerenthema". Naast een gigantisch buitenterrein is er een grote speelschuur met 3 verdiepingen. In 2017 is de voormalige koeienstal omgetoverd tot waterplaats én uniek een klimavontuur boven de koeien. Honden zijn aangelijnd van harte welkom


Fietsen op de rails, Havelte
Met de railfiets over historisch smalspoor door 15.000 jaar geschiedenis van het Holtingerveld.
Je fietst op een railfiets, die gemaakt is van het onderstel van een originele kiplorrie, over smalspoor langs allerlei bezienswaardigheden. Honden mogen mee op de fiets ( Eigenlijk alleen geschikt voor kleine schoothondjes)


Flevoland

Orchideeën Hoeve, Luttelgeest
De Orchideeën Hoeve is een tropisch park (25.000 m2) vol bijzondere bloemen, planten en dieren.  In de volière van de Lorituin zijn honden niet toegestaan. Er is een speciale route buiten de volière om. Ook in ons restaurant is jouw hond van harte welkom. U mag niet door het zelfbedieningsbuffet met de hond. Verder is de hond overal welkom.


Almere Jungle, Almere 
In Dierenpark Almere Jungle leven vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, insecten en ongewervelde dieren. Voorheen hielden wij enkel opvang dieren maar wij breiden ons steeds verder uit naar meer exotische dieren. De dieren krijgen hier een natuurlijk verblijf, voldoende verrijking, de juiste voeding en soortgenoten. Honden zijn  aangelijnd welkom


Erkemederstrand, Zeewolde
Met zeker 1,5 kilometer aan hondenstrand is er genoeg ruimte voor een dag vol plezier voor zowel mens als hond. Uw maatje mag hier vrij rondlopen, spelen met andere honden of samen met u genieten van de zon. De hond kan vrolijk rondspetteren in het water of u kunt samen een verfrissende duik nemen!


Friesland

Attractiepark Duinen Zathe, Appelscha
Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin. Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende Jeugd. Honden zijn aangelijnd welkom.


Zeehonden rondvaart, Harlingen
Met mps Regina Andrea vertrekken we vanuit de haven van Harlingen voor een tocht over de Waddenzee naar de zeehondenbank.Zeehonden zijn alleen te zien bij laag water zodat de vertrektijd voor deze tocht moet worden afgestemd op het getij. De vaartocht duurt ongeveer twee uur, is geschikt voor alle leeftijden. Honden zijn welkom aan boord.


Gelderland

De Tuinen van Appeltern
De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van Nederland. Niet alleen bieden wij je interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, wij bieden je ook een gezellig dagje uit.

In ons park zijn honden aangelijnd toegestaan. Let er op dat je hond zijn behoefte niet in ons park doet. 


Attractiepark Julianatoren, Apeldoorn
De Julianatoren is een gezellig, veilig en overzichtelijk pretpark. Het pretpark, met méér dan 60 te gekke attracties, biedt een heerlijk dagje uit aan gezinnen met kinderen van 2 tot 10 jaar. Honden zijn van harte welkom in ons pretpark, maar mogen niet mee in het Jul & Julia Theater en in de attracties.


Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem
Het Openluchtmuseum vangt geschiedenis in monumenten, authentieke voorwerpen en ware verhalen. Maak een reis door de tijd.  Je hond is aangelijnd welkom. In tentoonstellingsruimten en in de museale presentatiegebouwen zijn honden niet toegestaan. Honden mogen wel, aangelijnd, in de horeca.


Amusementspark Tivoli, Berg en Dal
Beleef een onvergetelijk dagje uit in Amusementspark Tivoli en laat de superleuke attracties én 

speeltoestellen, een spetterend entertainmentprogramma en het lekkere eten je meenemen naar een echt kinderparadijs. Honden zijn aangelijnd van harte welkom. Honden mogen niet mee in attracties en in de binnenspeeltuin.


Belevingspark CactusOase, Ruurlo
Park voor jong en oud alles onder een dak 6000 m2 . 
Leerzaam Mooi en Leuk 2500 soorten Cactussen, modelspoor, nostalgie, indianenschilderijen, vogels, koffie enz. Laat u verrassen door de uiteenlopende attracties van dit, rolstoeltoegankelijke park. Honden zijn aangelijnd van harte welkom


Groningen

Dazzlingdinky Vlagtwedde
Dazzlingdinky richt zich op de beginnende recreatieve kanovaarder.

Onder deskundige leiding kunt een een leuke tocht maken. De tocht kan ook voorafgegaan worden door of afgesloten worden met een wandeling. Uw hond is ook welkom om mee te gaan.


Limburg

Kasteeltuinen, Arcen
Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Naast de prachtige flora en fauna is er volop plezier voor de hele familie! 

Honden zijn welkom in het park, mits aangelijnd aan een korte lijn en niet in het kasteel en tijdens Enchanted Gardens


Kasteelruïne & Fluweelengrot, Valkenburg
De Fluweelengrot, is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de verhalen over de blokbrekers, de schuilplekken, schilderingen en sculpturen. 
 Honden zijn toegestaan in de grot en op de ruïne.


Doggy Beach Area X, Roermond
Kom samen met jouw hond(en) zwemmen, suppen of gewoon heerlijk relaxen bij hondenstrand Doggy Beach. 
De entree is €5,- voor een gehele dag (dat is inclusief auto, max. twee personen en jouw hond)
Het hondenstrand aan de Noorderplas is nog in ontwikkeling. Zwemmen en honden los op eigen risico.


Pretpark de Valkenier, Valkenburg
Pretpark De Valkenier biedt volop plezier aan jong en oud en is het oudste familiepark van Nederland én het voordeligste pretpark van heel Europa. 
Natuurlijk kunt u er ook lekker eten en drinken . Er zijn twee restaurants en diverse kraampjes. 
Honden zijn in ons park toegestaan, mits aangelijnd en kindvriendelijk.


Explore Maastricht Underground, Maastricht
Met een gids bezoek je een ‘verborgen’ deel van de stad. Indrukwekkend, op zijn zachts gezegd, zo’n uitgebreid gangenstelsel onder de grond. Aangevuld met de verhalen en anekdotes van onze gids komt de geschiedenis tot leven.
Honden mogen aangelijnd op alle locaties van Maastricht Underground mee naar binnen.


Kasteelpark Born
Dierenpark, Kinderboerderij, Kriebelhuis, speeltuin en horeca in historische omgeving.
Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.
Midden in het park is een grote speeltuin met terras. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.


Drielandenpunt, Vaals
Het Drielandenpunt is bekend vanwege het samenkomen van grenzen en het hoogste punt van Nederland. Hier bevind zich het grootste en spannendste Labyrint van Nederland. Bij de dooltocht naar het middelpunt passeert u spontaan spuitende watermuren. Ook zijn er diverse wandelroutes. Honden zijn aangelijnd welkom.


Miljoenenlijn , Simpelveld
Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! 
Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en een nostalgische reis terug in de tijd. De hond mag aangelijnd en kosteloos mee maar mag niet op de bank zitten.


Openluchtmuseum Eynderhoof
In dit Limburgs openluchtmuseum kun je beleven hoe de mensen rond 1900 werkten, woonden, leefden en speelden.

De nadruk ligt daarbij op het wonen en werken van de mensen in de Peel. Honden zijn in ons museum - mits deugdelijk aangelijnd - van harte welkom. Onze grassen, gebouwen en gewassen worden niet graag als toilet gebruikt


Noord Brabant

Hondenzwemvijver 'Ut Poeleke' Oeffelt
Ben je op zoek naar een hondenzwemvijver waar je hond heerlijk in een afgeschermde omgeving kan zwemmen? Dan ben je nu op het juiste adres aangekomen. Ook organiseren wij regelmatig activiteiten  waar je aan kunt deelnemen met je hond. Wij zeggen altijd: "Hoe meer pootjes, hoe meer vreugde".


Oorlogsmuseum, Overloon
Sta in Oorlogsmuseum Overloon stil bij de Tweede Wereldoorlog, het verzet, D-Day en de bevrijding.
Het museum is al in 1946 letterlijk op het slagveld gebouwd. Ontdek alles over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.  Honden zijn van harte welkom, zolang ze aangelijnd zijn.


Prehistorisch Dorp, Eindhoven
Ontdek zes oude tijdperken, ontmoet de historische bewoners en help ze bij het vuurmaken, broodbakken of boogschieten. Bezoek tijden van jagers en verzamelaars, de eerste boeren, inheems-Romeinse tijd, Franken & Vikingen, handel & steden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Een uitje voor het hele gezin! Mits aangelijnd is je hond ook welkom bij het museum.


Kempenmuseum, De Acht Zaligheden, Eersel
Een bezoek aan Kempenmuseum De Acht Zaligheden is de perfecte start van een ontdekkingsreis door de Kempen. Uitstekend te combineren met de vele mooie wandel- en fietstochten in de omgeving. 

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.


Sloepverhuur, De Biesbosch In, Drimmelen
Bij De Biesbosch In huurt u een sloep waarmee u een mooie vaartocht door de Biesbosch kunt maken.
U heeft geen vaarbewijs nodig. Tevens kunt u op onze ontvangstlocatie Bistro Amerzicht de dag beginnen en eindigen met een heerlijk kopje koffie met appelgebak, verfrissend drankje of ijsje. Honden zijn welkom op alle sloepen en in de Bistro.


Noord Holland

Land van Fluwel, Sint Maartenszee, (Schagen) 
Land van Fluwel is het paradijs voor jong en oud, levensgenieters en avonturiers! 

Het park is alle dagen geopend van 30 maart tot en met 3 november 2019. Een bezoek aan dit avonturenparadijs is een heerlijk dagje uit met de kinderen in Noord-Holland en geschikt voor alle leeftijden. Kort aangelijnde honden zijn welkom.


Juttersmuseum Callantsoog (Schagen)
Juttersmuseum Callantsoog is een museum met bijzondere verzamelingen van gevonden schatten uit de zee.
Honden zijn aangelijnd welkom (ook op het terras bij het Jutterscafé)


Zee Aquarium, Bergen aan zee
Het Zee Aquarium is de enige plek in Nederland waar u vissen uit alle wereldzeeën zult aantreffen! Onze uitgebreide collectie bevat niet alleen de koude wateren van de Noordzee, maar ook de Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en alle tropische zeeën komen ruim aan bod.  Honden zijn aangelijnd van harte welkom mitst zij geen overlast veroorzaken.


Museum Broekerveiling, Broek op Langedijk
Seizoensgroenten veilen, een rondvaart maken, een fluisterboot huren, al je vragen stellen aan een gids tijdens een rondleiding, exposities bezoeken en het Rijk der Duizend eilanden vanaf de boot, kano of SUP verkennen. Je beleeft het allemaal bij een bezoekje aan BroekerVeiling.  Honden zijn aangelijnd van harte welkom.


Sprookjeswonderland, Enkhuizen
Sprookjeswonderland is een attractiepark wat zich richt op gezinnen en grootouders met kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 9 jaar.
Kind- en mensvriendelijke honden zijn toegestaan mits te allen tijde kort aangelijnd.


Speeltuin Groenendaal, Heemstede
Aan de rand van Heemstede ligt het landgoed en wandelbos Groenendaal, meer dan 80 hectare groot, Er is een kinderboerderij, een grote speeltuin en aan de Noordzijde van de Sparrenlaan mogen honden loslopen binnen de omheining. 
Honden zijn toegestaan op het terras (niet in het zand)en mogen geen overlast geven


Ned Vestingmuseum, Naarden
Het museum over vestingbouw en verdediging in Nederland. In de ondergrondse 17e eeuwse kazematten en op het groene bastion zie je hoe Naarden eeuwenlang in het 
centrum van de vaderlandse geschiedenis heeft gestaan. Honden zijn welkom, mits aangelijnd in verband met de museumgeiten.


Museum Hoorn
Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen
Uw hond is aangelijnd welkom, dient zindelijk te zijn en mag niet blaffen of agressief gedrag vertonen.


Overijssel

Attractiepark Slagharen, Slagharen
Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Attractie-& Vakantiepark Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan dertig spannende attracties en verbluffende shows! Honden zijn aangelijnd van harte welkom in Attractie- & Vakantiepark Slagharen, maar niet in de attracties, shows, restaurants en winkels.  


Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn
Het leukste pretpark voor een dagje weg! Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en avontuurlijke evenementen op je te wachten.Honden zijn van harte welkom in Avonturenpark Hellendoorn, mits aangelijnd.   De hond mag niet mee in de attracties en shows.


Dinoland Zwolle
In Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar. Honden zijn bij Dinoland welkom. Ze mogen overal op het park komen, behalve in de overdekte speelhal.  


Klimbos avontuurlijk Paasloo
Het klimbos , gelegen in het Paasloërbos beschikt over vier verschillende parcoursen met in totaal 51 verschillende hindernissen, 697 meter aan parcoursen tot maar liefst negen meter hoog! Wanneer je liever veilig bij de grond blijft kun je lekker wandelen door het bos of de klimmers aanmoedigen. Honden zijn aangelijnd welkom in het park.


Openluchtmuseum Ootmarsum
Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen, ieder met z’n eigen inventaris en verhaal, en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden. Honden zijn aangelijnd welkom.


Natuurmuseum Holterberg, Holten
Het Natuurmuseum heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa. 
Honden zijn aangelijnd welkom.


Utrecht

DierenPark Amersfoort
In DierenPark Amersfoort wonen wel 1500 dieren. Ontdek de dieren via de wel heel bijzondere Klim Alles-route, zoals over de beren en onder de hyena's door! Honden zijn kort aangelijnd welkom. Let er op dat in sommige gebieden honden niet zijn toegestaan, dit wordt aangegeven via bebording.Ouwehands dierenpark, Rhenen
In Ouwehands Dierenpark Rhenen leven bijzondere diersoorten in ruime en natuurlijke verblijven. Spelenderwijs leren over Het Dierenrijk staat in Ouwehands Dierenpark voorop.!. Honden zijn kort aangelijnd en tegen betaling welkom in het park m.u.v. Het Wad, de kinderboerderij, de Theatertent en de foodcounter van het Jungle restaurant. 


Pyramide van Austerlitz, Woudenberg
De 'Pyramide van Austerlitz' is gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.. U kunt lekker uitrusten op ons zeer ruime terras. Het horecagedeelte bevat een snackbar, een restaurant en een paviljoen. De kinderen kunnen zich vermaken in de  speeltuin/lunapark. De entree tot het park is gratis!. Honden zij welkom mits aangelijnd.


Zeeland

Passagiersschip de Onrust, Burghsluis
Spot zeehonden, bruinvissen en diverse vogels in het nationaal park de Oosterschelde.
U kunt kiezen uit twee rondvaarten: Een natuurrondvaart van 2,5 uur of een familierondvaart van 1,5 uur.
Honden aan de lijn mogen mee, geen probleem ook een bakje water is voor hun op het schip te verkrijgen.


Mini Mundi, Middelburg
Ontdek de markante gebouwen van Walcheren in het miniatuurpark Miniatuur Walcheren. Beleef de verschillende attracties van het pretpark en de buitenspeeltuin! En leef je helemaal uit in het paviljoen met de indoorspeeltuin en 0-4 land. Honden zijn aangelijnd toegestaan op het park, maar niet in het paviljoen.


Stoomtrein Goes-Borsele, Goes
Onze authentieke museumtreinen rijden over onze eigen spoorlijn van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke, en natuurlijk ook weer terug. U kunt met ons meereizen om zo een prachtige nostalgische treinreis te maken door het fraaie landschap van Zuid-Beveland, De hond is welkom  in de trein zonder extra kosten


Zuid Holland

Archeon Museumpark,  Alphen a/d Rijn
Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland. Er mogen honden op het park, mits aangelijnd en tegen betaling.


Attractiepark Duinrell, Wassenaar
Attractiepark Duinrell is het leukste pretpark in de Randstad. Met ruim 40 attracties voor jong en oud heb je gegarandeerd een spetterende dag.

In het pretpark en in de bossen en duingebieden zijn huisdieren toegestaan zolang ze aangelijnd zijn.


Bloemenpark Keukenhof, Lisse
De Keukenhof is een bloemenpark waar jaarlijks in het voorjaar bolgewassen van bedrijven uit de omgeving worden tentoongesteld. Geopend van maart  tot mei. 
Honden zijn aangelijnd toegestaan m.u.v. paviljoens en restaurants daar zijn honden niet toegelaten.


Werelderfgoed Kinderdijk
Tien eeuwen waterbeheersing met 19 molens en drie gemalen op één plek, sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. 
Honden worden toegelaten tot het erf rondom de museummolens, op de rondvaartboten en het bezoekerscentrum Wisboomgemaal. In de molens zijn honden niet toegestaan


Hondenspeeltuin Bello, Rotterdam
"Wij geloven dat het voor het welzijn en de gezondheid van de hond noodzakelijk is dat deze veilig, frank en vrij soortgenoten (van alle rassen) moet kunnen ontmoeten. Het resultaat is een hond die lol heeft en leert van soortgenoten. 
Bekijk de website voor de openingstijden.


Plaswijckpark, Rotterdam
Een onvergetelijke dag vol buiten- en binnenpret! Naast o.a. de grote buitenspeeltuin, havenspeeltuin,
verkeerstuin en de volledig vernieuwde dierenwijck, hebben we ook het grootste speelhuis van Nederland
met bijna 2.000 m² binnenpret! Je hond mag mee naar Plaswijckpark, maar je moet hem wel aanlijnen


Attractiepark Drievliet, Den Haag
Attractiepark Drievliet is een sfeervol familiepark waar voor jong en oud van alles te beleven is. Met maar liefst 35 grote attracties, een speeltuin en shows is Drievliet een uitgelezen attractiepark voor de hele familie. Honden mogen aangelijnd mee na aankoop van een poepzakje.


Spido rondvaart, Rotterdam
Middenin het drukke verkeer van binnenvaart- en zeeschepen beleeft u een bijzondere rondvaart door één van de grootste zeehavens ter wereld. .
Honden mogen aangelijnd mee op de 75 minuten durende rondvaart.


Aquazoo Leerdam
Aquazoo Leerdam is een opstelling van aquaria en terraria in de kelder van verpleeghuis Lingesteyn te Leerdam. Ze wordt onderhouden en beheerd door leden van Aquariumvereniging De Discus uit die stad. De vereniging heeft sinds 2003 een vergunning als dierentuin. Honden zijn aangelijnd welkom.


Hondenstrand Noordwijk
De stranden van Noordwijk lenen zich uitstekend om lange wandelingen te maken met de hond. Het gehele jaar mag vanaf het hondvriendelijke Strandpaviljoen Bubbels Beach richting Katwijk, over het strand van de gemeente Noordwijk met honden worden gewandeld en mogen de honden ook loslopen. Er geldt echter wel een opruimplicht.


Heeft u tips? wij horen ze graag